luni, 3 august 2009

mai intai de toate ...

... sunt la fel de odihnit ca atunci cand am plecat in vacanta ...

E ca si cum nu s-ar fi intamplat mai nimic care sa-i reincarce bateriile

Uite si de ce :

Primul popas se facu la

CHEILE TURZII

Aici ajunseram dupa o gramada de draci si nervi intinsi la maxim din 2 motive : din Tg Mures nu ai sa vezi neam de indicator catre Turda sau Campia Turzii (cele mai apropiate orase de Tg Mures) iar din Turda daca reusesti sa iesi catre Mihai Viteazul (Cheile Turzii) pe DN75 [parca] esti un erou.

Din Turda nici un indicator catre "faimoasele" Chei ale Turzii. Abia dupa 30 de minute de bajbait pe stradutele bombardate ale urbei in cauza am reusit sa dau peste un bine-voitor care s-a obosit in a-mi desena o miniharta. Cu ajutorul lui am dat peste intrarea pe DN75 in comuna Mihai Viteazul.

Trecem peste si mergem mai departe pe drumul reabilitat de consiliul judetean. Halal drum. Pana si la mine la tara drumul este de cel putin 3 ori mai bun. Aproape iesiti din Mihai Viteazul facem dreapta catre cheia, urcam pana in varful dealului de unde incepe un alt drum reabilitat de CJ pietrisul si nisipul de pe caldaram.



Din varful dealului se zaresc semete Cheile Turzii, pentru care am transpirat si am injurat aproape 6 ore. Privelistea e impresionanta.



Coboram in treapta intai, evitand bolovanii care altfel ar fi fost aruncati in scutul masinii riscand astfel o baie de ulei. Ajungem jos si pornim la pas prin chei. Cam tarziu ce-i drept dar nu-i nimic ... avem 1 lanterna la 6 oameni. E de ajuns. Iar o tranta cu ursu' nu am mai tras niciodata pe intuneric.

Iata cam ce se poate vedea pe acolo :











Apoi somn la cort.

2 comentarii:

anda spunea...

:))...Tot rucsacul albastru?...cati ani are?...

Mut Fuşte spunea...

8 sau 9 :)