vineri, 26 iunie 2009

Miss Vera Lynn

Domnisoara Vera Lyn

S-a nascut in Londra, West Ham, la 20 martie 1917 (Pesti ca si mine !!!) cu numele de Vera Margaret Welch preluand numele bunicii ei pentru aparitiile scenice, Lynn.

La numai 18 ani, in 1935, vocea-i se raspandeste pentru prima oara prin intermediul undelor radio pentru ca numai un an mai tarziu sa apara prima inregistrare individuala semnata Vera Lynn, "Up the Wooden Hill to Bedfordshire".

In 1939, anul in care a inceput Cel de-al Doilea Razboi Mondial, Vera se marita cu saxofonistul Harry Lewis. In timpul razboiului, Vera ajunge sa aiba propria emisiune de radiu "Sincerly Yours" vizitand mame, sotii sau surori ale celor plecati pe front jucand rol de mesager intre cei ramasi acasa si soldati.

In 1939 inregistreaza "We'll Meet Again" (aveti aici si filmul [1943] / IMDB) un succes al timpurilor acelea, o emblema a razboiului, cantec ce le dadea putere barbatilor sa lupte sperand ca intoarcerea acasa se va face cat mai curand.

De-a lungul timpului Vera Lynn primeste diverse distinctii :
Dupa 58 de ani de casatorie, in 1999 sotul ei moare. Vera ne incanta inca cu prezenta ei "vie"[ :-) ] si ne va ramane in amintire ca vocea care a miscat sufletele a milioane de soldati.

Sa-i dam drumul ! :



















Le aveti pe toate aici !!!

Niciun comentariu: