miercuri, 8 iulie 2009

Dr. Strangelove or how I learned to stop worrying and love the bomb

Stateam si ma gandeam la bomba atomica ... la cat de mica si cat de a dracu poate fi

Si stateam pentru ca in uikend am tras inca o serie ceva episoade din Stargate Atlantis. Si dupa cum multi stiu, in Stargate cea mai buna forma de energie este reprezentata de un ZPM (zero point module) urmata de generatoarele Naqahdah. Acum cateva episoade Sheppard lanseaza in atmosfera un generator si il supraincalzeste pentru a crea o explozie comparabila cu o bomba atomica de 600 mega tone ce creaza o unda de soc electromagnetic ce inconjoara intreaga planeta.

De aici si gadiliciul meu neuronic. Mi-am adus aminte cum intr-o seara cand stateam cu Adi in apartamentul nostru din Sacile si imprumutasem de la amicul Carlo un dvd cu un film interesant din spusele celor cel vazusera.

Dam drumu si ne aruncam cururile in canapea si in fotoliu. Porneste. Alb si negru. Ce drac ? primul sfert de ora somn ! Apoi Adi desface o bere si sunetul ma trezeste. Incep sa arunc ochii pe film. La jumatatea lui deja ma ridicasem si stateam cu coatele pe genunchi. La sfarsitul filmului eram fantastic de curios sa vad si micul documentar aflat ca bonus pe dvd. Un documentar despre cum a fost filmat filmul si care este istoria lui.

Dupa ce am vazut si documentarul am ramas fan 100% Dr. Strangelove.

Si mult mai tarziu am aflat ca de fapt Dr.Strangelove este pe locul 3 in topul celor mai bune comedii ale tuturor timpurilor, top dat publicitatii in iunie 2000 de catre Institutul american de film. De altfel Dr.Strangelove a fost ales sa fie pastrat in Arhiva nationala de film a Statelor Unite.

trageti cu ochiul aici:


si apoi la download cu voi !

Niciun comentariu: