miercuri, 2 septembrie 2009

Kowloon Walled City

Kowloon a fost parte a orasului Hong Kong. La sfarsitul anilor '70 Walled City a inceput sa creasca. Cladiri patratoase au inceput sa se ingramadeasca una in alta, odata cu din miile de modificari aduse, niciuna din ele de arhitecti sau ingineri, pana cand intregul oras a devenit un bloc compact. Un labirint de coridoare strabatea orasul, unele din ele foste strazi (la nivelul solului si de obicei pline de gunoi), si altele mergand prin etajele superioare, prin cladiri si intre acestea. Strazile erau iluminate cu becuri fluorescente, lumina soarelui arareori patrunzand pana la nivelele inferioare.

Erau doar doua reguli pentru construire: racord la curent electric, pentru evitarea incendiilor, si cladirile nu puteau avea mai mult de 14 etaje inaltime din cauza aeroportului aflat in apropiere. Opt conducte alimentau cu apa intreaga structura.

La inceputul anilor '80 Kowloon Walled City avea o populatie de aproximativ 35.000 de oameni. Era faimos pentru excesul de bordeluri, casinouri, incaperi unde se fuma opiu, chioscurile cu cocaina, restaurantele unde se servea carne de caine si fabrici secrete.

In 1984 Kownlon a fost demolat si locuitorii au fost relocati. Pe atunci avea 50.000 de locuitori pe o suprafata de doar 26.000m² si prin urmare o densitate a populatiei de 1.923.077/km², facand orasul cel mai dens populat loc de pe planeta.

Dupa demolare, un parc a fost construit pe acest amplasament, parc a carei constructie a inceput in mai 1994.













PS pentru gurile rele: informatiile au fost preluate din dirjournal.com .

Niciun comentariu: