luni, 5 martie 2012

Valet Parking in Iasi

   Se numeste Valet Parking si inca din 2010 a aparut la Iasi intr-o forma legala adoptata de consiliul local al municipiului Iasi.
   Da ! Primaria Iasi are Valet Parking. Acest serviciu poate fi accesat de catre orice sofer, indiferent de varsta sau masina. Ba mai mult, serviciul poate fi oferit si duminica dimineata la ora 7.
   Deosebirea intre serviciul oferit de primaria Iasi si cele asemanatoare din America de Nord este ca la Iasi totul este mult mai bine pus la punct si nu trebuie sa astepti un angajat sa vina sa-ti parcheze masina sau sa permiti cuiva accesul in automobil.
   La Iasi totul merge ca pe roate si procedura de parcare este mult simplificata. In momentul in care nu gasesti loc de parcare pe bulevardul Stefan cel Mare, de exemplu, exista o statie de taxi, proaspat marita la 8 locuri, al carei ultim loc are dublu rol. Primul si cel mai evident este acela de a permite taxiurilor sa parcheze si al doilea, care este semnalizat prin panouri rutiere si de care nu ne dam seama imediat, este acela de a trimite un semnal centrului de Valet Parking aflat in sediul Citadin al primariei.
   In centrul de comanda este primit astfel un mesaj semnalizand existenta unui client. In cateva minute la fata locului sosesc angajatii primariei care vor lua in primire automobilul si-l vor parca in locuri special amenajate. In acest fel, angajatii primariei nu pot fi influentati de catre sofer si nici nu pot cere bacsis, asa cum fac cei din America de Nord. De asemenea angajatii primariei nici nu au acces in interiorul automobilului, evitandu-se astfel furturile. Pentru a spori securitatea si seriozitatea serviciului, intreaga operatiune de parcare este supravegheata de un angajat al politiei locale.
   Implementarea revendicarii automobilului este inca in faza de prototip si se afla pe masa consiliului local. In acest moment intrarea in posesie a masinii se face putin cam anevoios, deoarece trebuie facuta o mica donatie in contul primariei, donatie in valoare de 430 de lei. Aceasta se face pentru ca serviciul oferit de primarie sa se poata mentine in timp si, bine-nteles, sa fie in continuare gratuit.
   Exista posibilitatea de a dona mai mult si, pentru o mica atentie de numai 120 lei pe zi, primaria va poate parca mai mult timp masina.

PS: Fara diacritice, ca-s la munca.

2 comentarii:

Silvia Bogdan spunea...

Sa-nteleg ca te-ai ars. Deci.

Mut Fuşte spunea...

Deci da ...