Eu am făcut opt porții din :
- 4 lămâi tăiate pe jumătate (fundul țuguiat se retează pentru a sta drepte în tavă)
- 4 bucăți de file de anșoa (eu am avut anșoa, nu file, conservate in sare)
- 8 frunze mari de busuioc
- 4 roșii cherry (eu nu am găsit roșii dulci, gustoase și nu am mai pus)
- 16 discuri de mozzarella (unul pentru fund și un altul pt capac)
- piper negru proaspăt râșnit
Se scobește lămâia, mai bine zis jumătatea, se așează înăuntru un disc de mozzarella, jumatate de anșoa, o frunză de busuioc, jumătate de roșie și se acoperă cu un alt disc de mozzarella. Se pun jumătățile pe tavă la cuptor la foc puțin ridicat pentru ca mozzarella de deasupra să se rumenească în 10-15 minute. Eu am nimerit cu greu focul potrivit. Cuptorul mă vroia flamând.
Și asta a ieșit :
Lăsaţi-o pe Oana Mardare, l-aţi auzit pe tipul cu microfonul?
-
Discursuri că cele ale individului care-a luat cuvîntul imediat după ce Oana
Mardare a fost băgată în duba Jandarmeriei, mă fac să cred că trăiesc
într-o r...
6 comentarii:
o, da! o sa incerc si eu asta, chiar am niste mozza in frigider.
Sa incerci cu file de ansoa. Eu am avut ansoa la sare si gustul poate diferi putin fata de reteta clasica. Pofta mare!
asa o sa fac, am si de-alea in frigider. busuioc si rosii cherry mai trebuie sa iau, si e in regula.
cam care sa fie temperatura sau treapta de temperatura pentru cuptor? dupa spusele tale, as crede ca undeva pe la 150-180 de grade, sau treapta a 2a la un cuptor pe gaz.
Prima oara cand le-am facut am avut parte de un cuptor mai istet si am preincalzit cuptorul la 200 de grade, le-am copt pt vreo 8-10 minute la aceeasi temperatura pana cand mozzarella a inceput sa faca bule si apoi am ridicat la 230-240 ca sa le rumenesc putin suprafata.
Pozele din articol au fost facute la mine acasa unde am un aragaz vechi si am potrivit totul "din ochi" si au iesit mult, mult mai bine.
In principiu timpul de coacere trebuie sa fie de 10 minute timp in care trebuie sa se rumeneasca putin. Temperatura nu am gasit-o in reteta originala deoarece lamaile au fost coapte intr-un cuptor pe lemne asezat in curte unde totul era potrivit "din ochi".
multumesc pentru indicatii :-)
Trimiteți un comentariu