luni, 13 iulie 2009

natura nu ne-a facut chiar perfecti

Da cum sa ne faca ... ??? Saraca trebuie sa aiba grija de 6 miliarde de nebuni.

Si uite asa mai are si ea scapari. Si nu vorbesc aici de tzaranii de oras, manelisti, imbecili, nesimtiti sau alte specii din lista celor de la Radio Guerilla, ci de micile scapari in constructia celui mai complex organ : creierul

Si incep trebusoara prin a aduce in atentie zecile de dati cand fiecare din noi a avut impresia ca a trait un anumit moment de 2 ori si ca era constient de ceea ce se va intampla, desi nu realizeaza acest lucru decat atunci cand totul se va fi sfarsit.

Se cheama Deja Vu si contrar unor credinte nu aveti nimic in plus fata de ceilalti. Asta nu denota decat faptul ca natura inca mai are de munca. Suntem stricati pe alocuri si avem nevoie de reparatii.

Deja Vu-ul este un fenomen des intalnit de fiecare dintre noi si foarte simplu de explicat din punct de vedere stiintific.

Exista 2 moduri prin care mie imi place sa explic acest lucru:
1. Bucata cu memoria
si
2. Bucata cu drumul parcurs de rahatul constientizat

Mai departe voi folosi:
- MSD = Memoria de Scurta Durata
- MLD = Memoria de Lunga Durata
1.
Cum bine stiati(cititorii mei sunt mai inteligenti decat ai lor) memoria noastra este de doua feluri: de scurta durata si de lunga durata. In momentul in care interactionati cu mediul inconjurator este folosita MSD pentru a stoca informatie. Daca, in schimb, vrei sa-ti amintesti de un eveniment din trecut trebuie sa sapi putin(sau mai mult) in MLD.

De obicei experientele constientizate ca in prezent sunt stocate in MSD si apoi trecute in MLD. In momentul in care in MLD este stocata informatia concomitent cu folosirea MSD pentru a face acelasi lucru apare deja vu-ul.

Dupa constientizare se incearca trecerea evenimentului din MSD in MLD. Dar cum in MLD exista deja stocata senzatia(tactila, vizuala, olfactiva, etc.), apare senzatia de retraire a evenimentului.

2.
Este foarte cunoscut faptul ca informatia circula in corpul nostru de la senzori spre centrii nervosi din coloana vertebrala si apoi spre creier pentru a fi procesata.

Cand aceasi informatie ajunge la creier pe doua cai separate, una mai rapida decat cealalta, se creaza senzatia a doua evenimente care se succed dar care sunt de fapt una si aceasi. Aici vorbim de intervale de cateva miimi de secunda. Prima traire fiind deja stocata in memorie cand cea de-a doua ajunge la creier creeaza senzatia de retraire.

Multumiti de scriere ? Sau inca mai credeti ca sunteti niste dumnezei mai mici care au viziuni ?

kkt cu mak

Si ALTII gandesc ca mine.

4 comentarii:

Ether spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ether spunea...

Blogger A name? What for? spunea...

Baaa, deja vu nu e ceea ce am patit eu cu e-mailul. Cind ai un deja vu, ai senzatia ca ai mai trait aceea chestie (de regula petrecuta in realitate, nu pe alta o cale informationala, sau cum vrei tu sa-i spui/ ai explicat foarte bine cu MSD si MLD). Stii, gen: "parca am mai trecut o data pe aici si ne scobeam in nas cind ne uitam in vitrina".

Man, you dont'n belive in magic... de aia ai sa imbatrinesti si-ai sa mori inainte noastra, a celor din Clanul McLeod.

Ether spunea...

In primul comentariu te injuram de fapt... Asta pentru ca-ncerci in mod constant sa-mi darmini sistemele de valori, insa m-am razgindit si-am zis ca esti baiat bun. Totusi, casca ochii, nu stii cind te tezesti c-o palma de te miri unde...

Mut Fuşte spunea...

tu de fapt mi-ai amintit ca am mai intalnit si alte persoane care au raportat astfel de vise ...

nu am zis ca exact asta ti s-a intamplat ...

urmatorul subiect ... reincarnarea
;)