miercuri, 23 septembrie 2009

Eu voi dona, dar tu ?



Saptamana viitoare se face cheta. Adica vom strange sange. De la unul de al altul ... Treaba e ca vom merge in Copou la Centrul de Transfuzie Sanguina si ne vom delecta cu cateva ace infipte in mana.

Tonul nu putea sa fie decat unul optimist. Donarea de sange nu doare, e gratis si ajuta la sanatate (hipertensiviilor le face foarte bine o donare). Si in plus, corpul uman oricum are o rezerva de circa 400ml de sange. Cei 450ml de sange recoltat nu-s deloc o problema pentru organism, mai ales pentru ca aceasta cantitate se reface in aproape 2 ore, iar constituentii (calitatea) sangelui se refac in totalitate in 14 zile.

Daca veti vizita site-ul Fundatiei Donatorilor Benevoli de Sange veti vedea cat de bine este sa donezi sange. Tot aici gasiti si modalitatile de recoltare, adresele centrelelor din tara, ce sa faceti si ce sa nu faceti inainte si dupa recoltare, modalitati de folosire a sangelui donat, cum poate el ajuta la salvarea de vieti sau de ce in Europa procentul de donatori de sange a a juns la 10% de exemplu in Danemarca.

Pozele sunt preluate de pe site-ul mai sus mentionat:

Kit pentru donare


In actiune !


Cam asa arata in final