joi, 10 februarie 2011

Fara carne

2 feluri in care poti scapa de carnea din mancare:

Spaghetele prajite(denumirea data de mine) sau Pasta Fritta in italiana:
- 250gr spaghete din grau dur
- 4 oua
- 150gr parmezan ras
- ulei de masline, sare, piper

1. Se bat ouale si se incorporeaza parmezanul cu un praf de sare si unul de piper
2. Spaghetele fierte (dar nu de tot - termenul italienesc este "al dente") sunt strecurate si puse intr-un castron incapator. Se adauga ulei de masline, sare si piper cat inca sunt fierbinti. Se amesteca bine si se lasa la racit.
3. Dupa 5-10 minute se adauga oul cu parmezan peste spaghete, se amesteca bine si apoi totul se pune intr-o tigaie. Aici poate fi topit un cub de unt in prealabil; nu se mai pune ulei pentru ca pastele au fost amestecate cu ulei de masline deja. Se va folosi un capac pentru a putea coace si partea superioara a amestecului. Acelasi capac este folosit la intoarcerea "omletei".
4. Cand se rumeneste bine pe ambele parti (2-3 minute copt(prajit) pe fiecare parte) se aseaza pe o farfurie iar mie imi place sa arunc in ploaie inca 20-30 gr de parmezan.
5. In timp ce se raceste, daca nu se mananca imediat, se va pune un capac deasupra astfel incat exteriorul sa nu se usuce.

La sfarit, totul va arata asa:





Tagliolini cu sos de lamaie sau tagliolini al limone in italiana
- 250gr tagliolini, tagliatele sau orice alta coca cu ou (pasta = coca)
- coaja de la 2 lamai
- sucul de la 2 lamai
- 80gr de unt
- 200gr de smantana (cu cat mai lichida - slaba - cu atat mai bine)
- 150gr parmezan ras

Aceasta este reteta adaptata de mine pentru ca imi place mai mult sos la paste.
Modul de preparare il gasiti aici.

In final trebuie sa arate cam asa:


Am sa termin cu un desert care poate fi gata in 10 minute si gata pentru a fi mancat in 30.
Tiramisu
- piscoturi
- 2 cesti mari de cafea espresso rece
- sos mascarpone
- ciocolata neagra amaruie/cacao/cafea macinata

Treaba merge destul de simplu si rapid:
1. Piscoturile inmuiate putin in cafea sunt asezate ca un pat pe o farfurie
2. Se aseaza un strat de mascarpone peste piscoturi
3. Se repeta 1. si 2. pana cand ramaneti fara piscoturi sau mascarpone
4. Ideal este ca ultimul strat sa fie de mascarpone
5. La sfarsit se stropeste totul cu praf de ciocolata/cacao/cafea
6. Se pune in frigider pentru 20 de minute

Si arata exact asa :

2 comentarii:

laur1985 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Silvia Bogdan spunea...

Mi s-a făcut o foame cînd am văzut reţeta nambăr oan. Probabil pentru că arată ca o pizza :((!