miercuri, 14 octombrie 2009

ateu convins

De cand cu porcaiala de saptamana asta din Iasi (Sf Paraschiva - cica) nervii sunt intinsi la maximum.

Totul a inceput inca de sambata trecuta cand prima adievere de vant a adus miros de mici pana la Hotel Europa.

Usor, usor, strada palat, mal drept, se umple de pete albe - corturile primariei. Locatii insalubre de 3x3 metri cu cate un snur aducand curent electric, acestea vor adaposti pentru 1 saptamana tarabagii din bazar de la Tartasesti de la balci.

Copacii si spatiul verde sunt protejate de o banda galbena pe care scrie : "ATENTIE ! Porcaiala ! Nu treceti !" Copacii nu au voie sa treaca de banda ;) .

Vin pe rand colacii Kurtos, castanele prajite, vata pe bat, floricelele, tricourile cu strigari de 2 bani, jucariile de plastic, hainele de piele, curelele, tablaraia tiganilor, baloanele. Aici totul e asezat si gata sa "pohteasca" prostimea la cumparaturi. Bani sa ai. Ca vorbim de bani .... mai ai ? Caci la fiecare colt de cort un tuciuriu sta "geana" pe umflatura din buzunar.

Inaintam, mai greu cu masina dar mai usor cu scrisul, si ajungem la Hala Centrala. In spate mare harmalaie mare. Ciobani si ciobanitze, cu mic cu (mare)bere, care mai de care, au venit sa se hlizeasca la hainele de piele, caciuli, curele sau manusi. Toate al dracu de scumpe, "ca-s de piele naturala lucrate manual" cum urla un tigan acum vreo 4 ore.

Aici treaba e mai simpla. Mai departe te infioara.

In fata, pe platou, haos !!!!! Fiecare centimetru patrat a fost ocupat de tarabagii cu bere la dozator, mici, carnati, pule de pui, hamsii, vin sau tuica. O alcolizare serioasa in timp ce tragi de-un carnat suculent de porc in mijlocul multimii calcand pe gunoaie si resturi de la cei din-aintea ta. Ce poate fi mai frumos ? O a treia mana sa poti tine si halba de bere si paharul de vin.

O maceta ! Asta iti trebuie daca vrei sa mergi, ca tot omul la cura, sa-ti iei un iart si o chifla de la Gima. Tai prostia in doua si iesi la liman. Nu pentru mult timp caci trebuie sa te intorci si cararea de ai dibuit-o la venire s-a pierdut. Da-i iar in stanga si dreapta.

Astea-s 2 din centrele de concentrare a prostiei zilele astea. Un al treilea loc de promenada este malul stang al Bahluiului portiunea intre podul din Cantemir si Podul Ros. In afara faptului ca tot traficul a fost dat peste cap de inchiderea strazii, tiribombele urla de zor inca de la 10 dimineatza. Maneaua si berea curg la fel ca si in centru. Aliniati pe malul Bahluiului, musterii dau la randul lor berea afara prin dozator. Mirobolant.

Dar de ce toate cacaturile astea se intampla la Iasi in fiecare an ? Pentru ca la biserica a mai de "sama" din oras e serbare mare. 3 oase infipte intr-o cutie ies la pupat. Sfanta Paraschiva. Cine a fost, ce a facut, cati copii a avut, de cate ori o fii facut sau nu sex, cum o fii aratat in realitate, o fii fost barbat sau nu, nimeni nu prea stie. Dar asta nu conteaza. Minunile se tin lant daca salivezi 2 secunde deasupra cutiei cu pricina. Sigur ... ca ... da ...

De asta toti strambi si toate babele vin in fiecare an. Ca nu mai pot duce in spinare minunile. Vin sa dea si la altii. Prostia e mare si te cocoseaza; mai ales daca ai trecut prin viatza crezand in sus in norisori e unul care face pipi cand de fapt afara ploua. Ar mai fii ploaia acida. Dar pana si aia are o explicatie :) .

Desigur nu cred o boaba din ce iti poate insira un popa citit. Sarman prost, el crede ca toti pot fi prostiti si dusi cu zaharelul. Dar am zis neaparat popa citit. Caci unu necitit chiar crede in prostia lui. Asta citit e afacerist de soi si viersul lui imbie babele la o donatie fara chitanta catre biserica. Ca doar evaziunea fiscala nu a fost inventata degeaba.

Da ... si asa cu Paraschiva asta ... esti sanatos (fizic, ca mental nu ai cum de vreme ce ajungi acolo) atunci ai toate sansele sa nu mai fii daca dai cu buzuca pe unde alti 200.000 de oameni au dat inaintea ta. Si vorba unuia, ai putea pupa pe cioc cel putin 100.000 de masculi feroce cu ocazia asta.

E vorba de transmiterea tuturor virusilor si microbilor ce salasluiesc in saliva umana. Dar vorba aia ... ei de ce sa nu plece in vacanta ?

In sfarsit, fiecare cu pasarica lui.

Si eu am una; si buna!

Niciun comentariu: